Ingrediënten
- 1/3 rode kool (ca. 350 g)
- 1 appel (bv. Elstar of Jonagold)
- 1 dikke wortel (ca. 200 g)
- 10 g bieslook
- 4 el gedroogde abrikozen
- 1 el abrikozenconfituur Bonne Maman Intense
- 5 el extra vergine olijfolie
- 1 tl wittewijnazijn
- 1 el grove mosterd
- zout en versgemalen peper
1 Snij de rode kool in zo dun mogelijke reepjes (gebruik een mandoline als je die hebt). Verwijder het klokhuis en snij de ongeschilde appel in blokjes. Schil de wortel en rasp grof. Snij de bieslook fijn en de abrikozen in reepjes. Hak de amandelen grof. Meng de rode kool, appel, wortel en bieslook in een kom.
2 Klop een dressing van de Bonne Maman-abrikozenconfituur, olijfolie, azijn en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade en bestrooi de salade met de abrikozen en amandelen. Lekker met gegrilde kipfilet.
Deel