Voor 4 personen:
- - 4 vacuüm verpakte gekookte bieten;
- - 200 g pancetta;
- - 2 sjalotten;
- - Enkele slablaadjes;
- - 4 burrata;
- - 3 el rabarberconfituur;
- - 150 g de salade;
- - 1 el citroensap;
- - Olijfolie;
- - Zout en peper
Stappen:
Bak de pancetta, in kleine stukjes gesneden, in een koekenpan. Begin te bakken op een laag vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Zet opzij.
Snijd de sjalot fijn. Karameliseer deze in dezelfde pan in een drupje olijfolie of boter. Zet opzij.
Snijd de rode biet in 8 partjes.
Doe terug in de pan en voeg 3 el olijfolie en de rabarberconfituur toe. Verwarm 2 minuten op laag vuur.
Voeg de partjes biet toe en bak ze 2 tot 3 minuten, zodat ze goed bedekt zijn met het olie- en confituurmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Stop met koken en besprenkel met citroensap.
Leg de burrata in het midden van elk bord, voeg een paar blaadjes sla toe en schik de partjes biet eromheen.
Bestrooi elk bord met gegrilde pancetta en gekarameliseerde sjalotten.
Vang het kookvocht op en giet het over de burrata.
Onze receptideeën
Moederdag
Desserts_benl
Fruits rouges
Fête des Mères
Gelegendehen
Momenten_benl
Smaak_benl
Rode vruchten_benl
Aardbeientaart met Bonne Maman-confituur van aardbeien & verbena
Caramel
Bonne Maman Vanillekaramel appelflapjes
Moederdag
Aardbeien
Gelegendehen
Momenten_benl
Smaak_benl
Rode vruchten_benl
Aardbeientaart met Bonne Maman®-confituur van aardbeien & verbena