Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 125 g koude boter, in blokjes
  • 2 eieren
  • 4-6 stevige eetperen
  • 3 el kersenconfituur van Bonne Maman
  • 200 g amandelspijs (of marsepein)
  • bakpapier
  • deegroller

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem met de suiker en een mespunt zout in een kom. Kneed de boter er met koele handen door tot een kruimelig deeg. Voeg 1 ei toe en kneed tot een glad deeg. Als het deeg te droog is, voeg je 1 eetlepel koud water toe. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een ronde lap van ca. 40 cm en ca. 4 mm dik. Leg tot gebruik in de koelkast.

2 Snijd de peren in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in partjes. Meng ze losjes met de kersenconfituur. Snijd de amandelspijs in dunne plakjes.

3 Klop het andere ei los. Neem het deeg uit de koelkast en leg het op een bakplaat. Verwijder het bovenste bakpapier en prik met een vork gaatjes in de bodem maar laat een rand van 5 cm rondom vrij. Leg de amandelspijs op het deeg en laat daarbij opnieuw de rand vrij. Verdeel de partjes peer over de amandelspijs. Vouw de rand van het deeg over de peren en bestrijk de rand met losgeklopt ei. Bak de galette in ca. 40 min goudbruin en gaar. Laat wat afkoelen en serveer warm of koud met slagroom.

 

Tip: Vervang de kersenconfituur eens door de mirabellen- of abrikozenconfituur van Bonne Maman!

Deel
Even geduld...