Ingrediënten voor 8 personen:
- 22 g verse bakkersgist (of 1 zakje droge bakkersgist = 9/10 g);
- 370 g bloem (biologisch, semi volkoren);
- 80 g bruine suiker;
- 1 tl zout;
- 2 el oranjebloesem (20ml);
- 220 ml melk (plantaardige rijstmelk);
- 30 g boter op kamertemperatuur;
- 1 pot Bonne Maman abrikozenconfituur;
- 1 eierdooier
1) Verkruimel de verse gist in een kom, giet er de bloem, bruine suiker, zout, oranjebloesem, melk en boter, in kleine stukjes, bij (als je droge bakkersgist gebruikt, rehydrateer die dan met 4 warme el van de rijstmelk, gedurende 15 minuten). Kneed ruim 10 minuten.
2) Laat het deeg gedurende 1u30 rijzen onder een vochtige doek.
3) Ontlucht het deeg en verdeel het in 8 (of 10) stukken van gelijke grootte. Vorm hiermee 8 (of 10) kleine balletjes. Leg ze goed uit elkaar en laat ze nog 45 minuten rijzen.
4) Bestrijk de deegballetjes met de eidooier en bak 15 minuten op 180°C.
5) Laat afkoelen en werk af met Bonne Maman Abrikozenconfituur.
Onze receptideeën:
Hazelnootpasta
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Pannenkoeken met appels, kruiden en Bonne Maman-hazelnootpasta
Aardbeien
Ontbijt_benl
Rode vruchten_benl
Granola bowl met aardbeienconfituur van Bonne Maman
Aardbeien
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Rode vruchten_benl
Verloren brood met aardbeienconfituur