Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Melkbroodjes met abrikozenconfituur
Voorbereiding 3 uur
Baktijd 15 min
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 22 g verse bakkersgist (of 1 zakje droge bakkersgist = 9/10 g);
  • 370 g bloem (biologisch, semi volkoren);
  • 80 g bruine suiker;
  • 1 tl zout;
  • 2 el oranjebloesem (20ml);
  • 220 ml melk (plantaardige rijstmelk);
  • 30 g boter op kamertemperatuur;
  • 1 pot Bonne Maman abrikozenconfituur;
  • 1 eierdooier

1) Verkruimel de verse gist in een kom, giet er de bloem, bruine suiker, zout, oranjebloesem, melk en boter, in kleine stukjes, bij (als je droge bakkersgist gebruikt, rehydrateer die dan met 4 warme el van de rijstmelk, gedurende 15 minuten). Kneed ruim 10 minuten.

2) Laat het deeg gedurende 1u30 rijzen onder een vochtige doek.

3) Ontlucht het deeg en verdeel het in 8 (of 10) stukken van gelijke grootte. Vorm hiermee 8 (of 10) kleine balletjes. Leg ze goed uit elkaar en laat ze nog 45 minuten rijzen.

4) Bestrijk de deegballetjes met de eidooier en bak 15 minuten op 180°C.

5) Laat afkoelen en werk af met Bonne Maman Abrikozenconfituur.

Het product uit het recept:

Abrikozenconfituur - Bonne Maman
Abrikozenconfituur

Onze receptideeën:

Hazelnootpasta

Momenten_benl

Ontbijt_benl

16 september 2022

Pannenkoeken met appels, kruiden en Bonne Maman-hazelnootpasta

Aardbeien

Ontbijt_benl

Rode vruchten_benl

17 mei 2022

Granola bowl met aardbeienconfituur van Bonne Maman

Aardbeien

Momenten_benl

Ontbijt_benl

Rode vruchten_benl

02 oktober 2022

Verloren brood met aardbeienconfituur

Deel
Even geduld...