Ingrediënten voor het beslag (ongeveer 15 wafels):
- - 250 g bloem;
- - 25 cl melk;
- - 65 g gesmolten boter;
- - 6 el pindapasta met stukjes;
- - 200 g zoeteaardappelpuree;
- - 100 g geraspte kaas naar keuze;
- - 2 lente-uitjes, fijngehakt;
- - 1 el bakpoeder;
- - 1 tl tijm;
- - 1 tl komijn;
- - 1 tl gerookt paprikapoeder.
Lekker met:
- - Verkruimelde feta;
- - Granaatappelpitjes;
- - Avocado;
- - Rucola
Bereiding:
– Meng de eieren en de melk in een kom. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe.
– Voeg de geraspte kaas, de kruiden en specerijen, de zoeteaardappelpuree, de pindakaas en de fijngehakte lente-ajuintjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
– Meng alles door elkaar, voeg dan het bakpoeder toe en meng opnieuw aan een hoog tempo.
– Giet een pollepel beslag in het wafelijzer en bak gedurende 3 à 4 min.
Afwerking:
– Schil de avocado en snijd hem in plakjes.
– Schik de rucola op de bodem van een bord, leg er een wafel op en leg er een paar plakjes avocado op.
– Strooi wat verkruimelde feta en granaatappelpitjes over de wafel. Verdeel wat pindakaas over het geheel.
Onze receptideeën:
Confituren
Momenten_benl
Rode vruchten_benl
Cobbler met rode vruchtenconfituur van Bonne Maman
Sinaasappels
Confituren
Huisgemaakte sinaasappelconfituur
Aardbeien
Desserts_benl
Confituren
Rode vruchten_benl
Rabarbercrumble met aardbeienconfituur