Ingrediënten voor de gazpacho (4 personen) :
- - 1 kg tomaten;
- - 2 witte uien;
- - 1 teentje knoflook;
- - Olijfolie;
- - Zout en peper;
- - 2 tl oregano;
- - 20 cl witte balsamico-azijn;
- - 4 el rodebessengelei;
- - 1 takje tijm
Voor de brunoise:
- - 1/3 komkommer;
- - 150 g kerstomaatjes;
- - Enkele basilicumblaadjes;
- - Olijfolie;
- - 2 el rodebessengelei;
- - Zout en peper
Voor de garnituur:
- - 4 miniballetjes mozzarella di bufala
Maak de geroosterde tomaten klaar:
– Verwarm de oven voor op 200° C.
– Snijd de tomaten in grote kwarten en snipper de uien. Meng de tomaten, uien en het teentje knoflook onder elkaar. Kruid de mengeling met peper en zout en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel ze met olijfolie en voeg de oregano en tijm toe.
– Bak 45 minuten tot de tomaten zacht zijn.
Maak ondertussen de brunoise:
– Snijd de kerstomaatjes en komkommer in kleine blokjes.
– Doe alles in een kom, besprenkel met olijfolie, breng op smaak met zout en peper, en voeg de rodebessengelei toe. Meng goed en bestrooi de groenten met versgehakte basilicum.
Maak de gazpacho:
– Doe de geroosterde tomaten in je blender met het vruchtvlees van het knoflookteentje. Blus de bakplaat met een scheutje kokend water om het groentesap te recupereren en voeg dit sap toe aan je blender.
– Voeg de azijn toe en eventueel een beetje water. Breng op smaak met zout en peper. Mix tot een gladde textuur.
– Voeg kruiden naar smaak toe indien nodig.
– Zet opzij in de koelkast. Tip: Om wat tijd te winnen, voeg je een paar ijsblokjes toe tijdens het mixen.
– Schik de gazpacho vlak voor het opdienen in diepe borden. Voeg de brunoise, een druppel olijfolie en enkele basilicumblaadjes toe.
Onze receptideeën:
Pindapasta
Recept : portobello burger met rode kool en pindasaus
Smeerpasta
Pindapasta
Recept: kip met pindapasta met stukjes
Desserts_benl
Confituren
Bosbessen
Recept: individuele harttaartjes met bosbessenconfituur van Bonne Maman