Ingrediënten voor de macaronkoekjes (Voor 25 à 30 volledige macarons: d.w.z. 50 à 60 macaronhelften) :
- - 400 g poedersuiker ;
- - 200 g amandelpoeder ;
- - 50 g water ;
- - 150 g eiwit (verdeeld in twee porties van elk 75 g) ;
- - 150 g de blancs d'œufs (séparés en deux portions de 75 g chacun) ;
- - Roze voedselkleurstof ;
- - 1 tl frambozenaroma (of een paar druppels) ;
- - 1 tl rozenwater.
Ingrediënten voor de vulling :
- - 150 g mascarpone ;
- - Rabarberconfituur van Bonne Maman Intense.
Voorbereiding van de macaronkoekjes:
Voor de droge ingrediënten:
– Zeef het amandelpoeder en de helft van de poedersuiker (200 g) tot een fijn, homogeen mengsel.
Voor de siroop:
– Meng de andere helft van de poedersuiker en het water in een steelpan.
– Verwarm op een matig vuur tot 118 °C (gebruik een keukenthermometer voor meer nauwkeurigheid).
Voor de italiaanse meringue:
– Terwijl de siroop opwarmt, begin je 75 g eiwit stijf te kloppen.
– Wanneer de siroop 118 °C heeft bereikt, giet je ze in een dunne straal over de eiwitten terwijl je blijft kloppen op gemiddelde snelheid.
– Verhoog de snelheid en blijf kloppen tot de meringue glanzend is en stijve pieken vormt.
– Voeg de roze voedselkleurstof, de frambozenaroma en het rozenwater toe en meng ze er voorzichtig onder.
Voor het macaronbeslag:
– Spatel de rest van het eiwit (75 g), dat niet opgeklopt is, door het mengsel van poedersuiker en amandelpoeder uit de eerste stap.
– Spatel geleidelijk de Italiaanse meringue door het amandelmengsel met zachte maar stevige bewegingen. Het mengsel moet glad zijn en een lint vormen wanneer je het optilt.
Voor het korstje :
– Vul een spuitzak met het beslag en vorm kleine rondjes (ongeveer 3 cm in diameter) op een bakplaat bekleed met bakpapier.
– Laat de macarons ongeveer 30 à 60 minuten op kamertemperatuur staan, tot er zich een luchtig korstje op de bovenkant vormt.
Baktijd:
– Verwarm je oven voor op 150 °C.
– Plaats de macarons 14 à 15 minuten in de oven.
– Laat volledig afkoelen voor je ze van het papier haalt.
Voor de vulling:
– Meng in een kom de mascarpone met de rabarberconfituur. Pas aan naar smaak.
– Giet het mengsel in een spuitzak met een gekartelde punt en zet het in de koelkast.
Afwerking:
– Vul een macaronhelft met een kleine hoeveelheid van de mascarpone- en rabarbervulling
– Voeg een puntje rabarberconfituur toe en sluit de macaron met een andere helft.
Onze receptideeën :
Confituren
Gebak & Snacks_benl
Ontbijt_benl
Bolusgebakjes met confituur
Aardbeien
Lichtmis
Confituren
Pannenkoeken met mara des bois aardbeienconfituur
Aardbeien
Desserts_benl
Confituren
Rode vruchten_benl
Rabarbercrumble met aardbeienconfituur