Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Recept : Frambozen-rozenmacarons met Intense rabarberconfituur

Ingrediënten voor de macaronkoekjes (Voor 25 à 30 volledige macarons: d.w.z. 50 à 60 macaronhelften) :

  • - 400 g poedersuiker ;
  • - 200 g amandelpoeder ;
  • - 50 g water ;
  • - 150 g eiwit (verdeeld in twee porties van elk 75 g) ;
  • - 150 g de blancs d'œufs (séparés en deux portions de 75 g chacun) ;
  • - Roze voedselkleurstof ;
  • - 1 tl frambozenaroma (of een paar druppels) ;
  • - 1 tl rozenwater.

Ingrediënten voor de vulling :

Voorbereiding van de macaronkoekjes:

Voor de droge ingrediënten:

– Zeef het amandelpoeder en de helft van de poedersuiker (200 g) tot een fijn, homogeen mengsel.

 

Voor de siroop: 

– Meng de andere helft van de poedersuiker en het water in een steelpan.

– Verwarm op een matig vuur tot 118 °C (gebruik een keukenthermometer voor meer nauwkeurigheid).

 

Voor de italiaanse meringue:

– Terwijl de siroop opwarmt, begin je 75 g eiwit stijf te kloppen.

– Wanneer de siroop 118 °C heeft bereikt, giet je ze in een dunne straal over de eiwitten terwijl je blijft kloppen op gemiddelde snelheid.

– Verhoog de snelheid en blijf kloppen tot de meringue glanzend is en stijve pieken vormt.

– Voeg de roze voedselkleurstof, de frambozenaroma en het rozenwater toe en meng ze er voorzichtig onder.

 

Voor het macaronbeslag:

– Spatel de rest van het eiwit (75 g), dat niet opgeklopt is,  door het mengsel van poedersuiker en amandelpoeder uit de eerste stap.

– Spatel geleidelijk de Italiaanse meringue door het amandelmengsel met zachte maar stevige bewegingen. Het mengsel moet glad zijn en een lint vormen wanneer je het optilt.

 

Voor het korstje :

– Vul een spuitzak met het beslag en vorm kleine rondjes (ongeveer 3 cm in diameter) op een bakplaat bekleed met bakpapier.

– Laat de macarons ongeveer 30 à 60 minuten op kamertemperatuur staan, tot er zich een luchtig korstje op de bovenkant vormt.

 

Baktijd:

– Verwarm je oven voor op 150 °C.

– Plaats de macarons 14 à 15 minuten in de oven.

– Laat volledig afkoelen voor je ze van het papier haalt.

 

Voor de vulling:

– Meng in een kom de mascarpone met de rabarberconfituur. Pas aan naar smaak.

– Giet het mengsel in een spuitzak met een gekartelde punt en zet het in de koelkast.

 

Afwerking:

– Vul een macaronhelft met een kleine hoeveelheid van de mascarpone- en rabarbervulling

– Voeg een puntje rabarberconfituur toe en sluit de macaron met een andere helft.

Het product uit het recept :

Rabarber Intense - Bonne Maman
Rabarber Intense

Onze receptideeën :

Confituren

Gebak & Snacks_benl

Ontbijt_benl

13 juli 2023

Bolusgebakjes met confituur

Aardbeien

Lichtmis

Confituren

10 januari 2024

Pannenkoeken met mara des bois aardbeienconfituur

Aardbeien

Desserts_benl

Confituren

Rode vruchten_benl

24 mei 2023

Rabarbercrumble met aardbeienconfituur

Deel
Even geduld...