Voor 20 muffins met een diameter van 5 cm:
- – 150 g gesmolten boter;
- – 260 g bloem;
- – 50 g ongesuikerde cacaopoeder;
- – 1 tl bakpoeder;
- – 1,5 tl bicarbonaat;
- – 100 g griessuiker;
- – 150 g bruine suiker;
- – 2 eieren;
- – 1 eierdooier;
- – 200 ml gefermenteerde melk;
- – 100 ml warm water;
- – 100 g chocoladestukjes.
Voor het glazuur:
- – 200 g mascarpone;
- – 5 el Bonne Maman hazelnootpasta met cacao;
- – 4 el poedersuiker.
Recept:
Verwarm de oven voor tot 205°C.
Meng alle droge ingrediënten voor de muffins samen.
Meng apart snel de gesmolten boter, melk en eieren en voeg dit mengsel geleidelijk toe aan de droge ingrediënten.
Voeg tot slot het warme water toe. In deze stap is het beslag erg vloeibaar.
Voeg de chocoladestukjes toe en verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes.
Bak de muffins ongeveer 18 minuten in de oven.
Maak het glazuur door de hazelnootpasta, mascarpone en poedersuiker voorzichtig te mengen. Doe het glazuur in een spuitzak en zet het in de koelkast.
Nadat de muffins zijn afgekoeld, decoreer je ze met het glazuur. Serveer de muffins met glazuur meteen.
Onze receptideeën
Brownie à la pâte à tartiner cacahuètes Bonne Maman